Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
3TİH169İçeceklerin Hazırlanması ve Sunumu3+1+044

 
Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Bölümü / Programı İKRAM HİZMETLERİ
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Öğretim Şekli Yüz Yüze
Dersin Amacı Dersin sonunda, öğrencilerin, sıcak ve soğuk içecekler başlığı altında farklı çeşitlerdeki içerik ve özellikleri ile içecekler hakkında temel bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır. İçeceklerin temel ham maddeleri ve onların tanımını bilmesi, nasıl servis edildiği, teknikleri, kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olması hedeflenmektedir.
Dersin İçeriği İçeceklerin Genel Tanımı-çeşitleri, Soğuk İçecek çeşitleri ve Servis teknikleri, Soğuk İçecek
çeşitleri ve Servis teknikleri, Sıcak İçecek Çeşitleri ve servis teknikleri, Alkollü içecekler
Servis ve sunum teknikleri.
Dersin Yöntem ve Teknikleri Anlatım, gösterip yaptırma
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Öğr.Gör. İbrahim DEMİR
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar SERVİS VE BAR - MEB YAYINLARI

Ders Yapısı
Sosyal Bilimler %3
Eğitim Bilimleri %2
Alan Bilgisi %95

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 12 4 48
Sınıf Dışı Ç. Süresi 12 3 36
Ara Sınavlar 1 6 6
Uygulama 4 5 20
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 12 12
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 4 122

 
Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 İçecekleri ve içecek gruplarını bilir
2 İçerikleri, içeceklerin ana maddesi ve sonrasında kulanım alanları ve nasıl kullanıldıklarını kavrar.
3 Sıcak ve soğuk içeceklerin nasıl hazırlanacağını bilir.
4 Alkolsüz içecekleri ve bunların nasıl servis edileceğini bilir.
5 Alkollü içecekleri ve bunların nasıl servis edileceğini bilir.

 
Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 İçeceklerin Genel Tanımı-çeşitleri Öğrenci derse, işlenecek konu ile ilgili ön hazırlık yaparak gelmelidir. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3352 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2207 İÇECEK BİLGİSİ Editör Doç.Dr. Hilmi Rafet YÜNCÜ
2 Soğuk İçecek çeşitleri ve Servis teknikleri Öğrenci derse, işlenecek konu ile ilgili ön hazırlık yaparak gelmelidir. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3352 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2207 İÇECEK BİLGİSİ Editör Doç.Dr. Hilmi Rafet YÜNCÜ
3 Soğuk İçecek çeşitleri ve Servis teknikleri Öğrenci derse, işlenecek konu ile ilgili ön hazırlık yaparak gelmelidir. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3352 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2207 İÇECEK BİLGİSİ Editör Doç.Dr. Hilmi Rafet YÜNCÜ
4 Sıcak içecekler ve çeşitleri Öğrenci derse, işlenecek konu ile ilgili ön hazırlık yaparak gelmelidir. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3352 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2207 İÇECEK BİLGİSİ Editör Doç.Dr. Hilmi Rafet YÜNCÜ
5 Sıcak İçecek Çeşitleri-Çay-Ihlamur-Adaçayı-Fesleğen Öğrenci derse, işlenecek konu ile ilgili ön hazırlık yaparak gelmelidir. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3352 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2207 İÇECEK BİLGİSİ Editör Doç.Dr. Hilmi Rafet YÜNCÜ
6 Sıcak İçecek Çeşitleri-Kahve Öğrenci derse, işlenecek konu ile ilgili ön hazırlık yaparak gelmelidir. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3352 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2207 İÇECEK BİLGİSİ Editör Doç.Dr. Hilmi Rafet YÜNCÜ
7 Arasınav
8 Sıcak İçecek Çeşitleri-Kakao-Sıcak Çikolata-Sahlep-Boza Öğrenci derse, işlenecek konu ile ilgili ön hazırlık yaparak gelmelidir. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3352 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2207 İÇECEK BİLGİSİ Editör Doç.Dr. Hilmi Rafet YÜNCÜ
9 Alkollü içecekler-Servis ve sunum teknikleri-Bira Öğrenci derse, işlenecek konu ile ilgili ön hazırlık yaparak gelmelidir. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3352 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2207 İÇECEK BİLGİSİ Editör Doç.Dr. Hilmi Rafet YÜNCÜ
10 Alkollü içecekler-Servis ve sunum teknikleri- kokteyller Öğrenci derse, işlenecek konu ile ilgili ön hazırlık yaparak gelmelidir. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3352 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2207 İÇECEK BİLGİSİ Editör Doç.Dr. Hilmi Rafet YÜNCÜ
11 Alkollü içecekler-Servis ve sunum teknikleri-Şarap;Bölgelere göre çeşitleri Öğrenci derse, işlenecek konu ile ilgili ön hazırlık yaparak gelmelidir. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3352 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2207 İÇECEK BİLGİSİ Editör Doç.Dr. Hilmi Rafet YÜNCÜ
12 Alkollü içecekler-Servis ve sunum teknikleri-Viski The student prepares for the lesson about the subject to be covered. should come by. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3352 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2207 İÇECEK BİLGİSİ Editör Doç.Dr. Hilmi Rafet YÜNCÜ
13 Yarıyıl sonu sınavı

 
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13
Ö1 5 5 5 5 3 4 5 5 4 5 5 4 4
Ö2 5 5 5 5 3 4 5 5 4 5 5 4 4
Ö3 5 5 5 5 3 4 5 5 4 5 5 4 4
Ö4 5 5 5 5 3 4 5 5 4 5 5 4 4
Ö5 5 5 5 5 3 4 5 5 4 5 5 4 4

  Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek

  
  https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=445071&lang=tr