Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
1 |
Dönem ders akışı hakkında genel bilgi ve derse genel giriş
|
Derse ders saati içerisinde katılımda bulunma
|
Uygulamalı Türk Mutfağı (Prof.Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr.Gör. Ceyhun Uçuk)
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları)
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı (Doğan Burda Dergi Yayıncılık)
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Gülçin Özbay)
Türk Mutfağı (Nevin Halıcı)
|
2 |
Türk mutfağına genel bakış ve Türk mutfağının tarihsel gelişimi
|
Öğrencinin derse işlenecek konu ile ilgili ön hazırlıklı gelmesi
|
Uygulamalı Türk Mutfağı (Prof.Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr.Gör. Ceyhun Uçuk)
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları)
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı (Doğan Burda Dergi Yayıncılık)
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Gülçin Özbay)
Türk Mutfağı (Nevin Halıcı)
|
3 |
Türk mutfağına ait çorbalar
|
Öğrencinin derse işlenecek konu ile ilgili ön hazırlıklı gelmesi
|
Uygulamalı Türk Mutfağı (Prof.Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr.Gör. Ceyhun Uçuk)
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları)
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı (Doğan Burda Dergi Yayıncılık)
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Gülçin Özbay)
Türk Mutfağı (Nevin Halıcı)
|
4 |
Türk mutfağına ait sebze yemekleri
|
Öğrencinin derse işlenecek konu ile ilgili ön hazırlıklı gelmesi
|
Uygulamalı Türk Mutfağı (Prof.Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr.Gör. Ceyhun Uçuk)
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları)
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı (Doğan Burda Dergi Yayıncılık)
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Gülçin Özbay)
Türk Mutfağı (Nevin Halıcı)
|
5 |
Türk mutfağına ait et yemekleri
|
Öğrencinin derse işlenecek konu ile ilgili ön hazırlıklı gelmesi
|
Uygulamalı Türk Mutfağı (Prof.Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr.Gör. Ceyhun Uçuk)
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları)
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı (Doğan Burda Dergi Yayıncılık)
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Gülçin Özbay)
Türk Mutfağı (Nevin Halıcı)
|
6 |
Türk mutfağına ait bakliyat yemekleri
|
Öğrencinin derse işlenecek konu ile ilgili ön hazırlıklı gelmesi
|
Uygulamalı Türk Mutfağı (Prof.Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr.Gör. Ceyhun Uçuk)
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları)
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı (Doğan Burda Dergi Yayıncılık)
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Gülçin Özbay)
Türk Mutfağı (Nevin Halıcı)
|
7 |
Ara Sınav
|
Uygulama sınav konusu ile ilgili araştırma yapma
|
Uygulamalı Türk Mutfağı (Prof.Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr.Gör. Ceyhun Uçuk)
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları)
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı (Doğan Burda Dergi Yayıncılık)
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Gülçin Özbay)
Türk Mutfağı (Nevin Halıcı)
|
8 |
Türk mutfağına ait börekler
|
Öğrencinin derse işlenecek konu ile ilgili ön hazırlıklı gelmesi
|
Uygulamalı Türk Mutfağı (Prof.Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr.Gör. Ceyhun Uçuk)
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları)
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı (Doğan Burda Dergi Yayıncılık)
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Gülçin Özbay)
Türk Mutfağı (Nevin Halıcı)
|
9 |
Türk mutfağına ait soğuk başlangıçlar/ sarmalar-dolmalar
|
Öğrencinin derse işlenecek konu ile ilgili ön hazırlıklı gelmesi
|
Uygulamalı Türk Mutfağı (Prof.Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr.Gör. Ceyhun Uçuk)
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları)
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı (Doğan Burda Dergi Yayıncılık)
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Gülçin Özbay)
Türk Mutfağı (Nevin Halıcı)
|
10 |
Türk mutfağına ait ekmekler
|
Öğrencinin derse işlenecek konu ile ilgili ön hazırlıklı gelmesi
|
Uygulamalı Türk Mutfağı (Prof.Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr.Gör. Ceyhun Uçuk)
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları)
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı (Doğan Burda Dergi Yayıncılık)
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Gülçin Özbay)
Türk Mutfağı (Nevin Halıcı)
|
11 |
Türk mutfağına ait tatlılar
|
Öğrencinin derse işlenecek konu ile ilgili ön hazırlıklı gelmesi
|
Uygulamalı Türk Mutfağı (Prof.Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr.Gör. Ceyhun Uçuk)
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları)
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı (Doğan Burda Dergi Yayıncılık)
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Gülçin Özbay)
Türk Mutfağı (Nevin Halıcı)
|
12 |
Türk mutfağına ait şerbetler
|
Öğrencinin derse işlenecek konu ile ilgili ön hazırlıklı gelmesi
|
Uygulamalı Türk Mutfağı (Prof.Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr.Gör. Ceyhun Uçuk)
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları)
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı (Doğan Burda Dergi Yayıncılık)
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Gülçin Özbay)
Türk Mutfağı (Nevin Halıcı)
|
13 |
Yarıyıl Sonu Sınavı
|
Yarıyıl sonu uygulama sınav konusu ile ilgili araştırma yapma
|
Uygulamalı Türk Mutfağı (Prof.Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Öğr.Gör. Ceyhun Uçuk)
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları)
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı (Doğan Burda Dergi Yayıncılık)
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Gülçin Özbay)
Türk Mutfağı (Nevin Halıcı)
|