GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY1
Program İçeriği
Hayat boyu ögrenmeyi kendine amaç edinmis, iletisim becerisi gelismis, mesleginin gerektirdigi etik ilkelere uyan, yöneticilik vasfina sahip, ülkemizin ve sehrimizin büyük ve orta ölçekli konfeksiyon isletmeleri ile moda evlerinin kadin giyim modelisti ihtiyacini karsilayacak ayni zamanda kadin,çocuk ve erkek iç-dis giyiminde; üretim öncesi planlama ve tasarim, kalip hazirlama, kalite kontrol ve üretim safhalarinin tümünde uygulama becerilerine sahip nitelikli insan kaynagi yetistirmektir.
Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Sinem Güneşoğlu
Tarihçe
1997 yılında eğitim öğretime başlanan Tekstil Programında “Konfeksiyon İhtisası” nı seçen öğrenciler alanla ilgili dersleri sadece son sınıfta almakta ve öğrenciler Tekstil Programı mezunu olmakta iken; 2009-2010 eğitim-öğretim yılından itibaren İKMEP( İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi) kapsamında Teksti,Giyim,Ayakkabı ve Deri Bölümü’nde “Giyim Üretim Teknolojisi Programı” olarak yeni bir program açılmış ve eğitim öğretime başlanmıştır.
Kazanılan Derece
Kadin Giyim Modelisti
Kabul Koşulları
Meslek Liseleri ve diğer liselerden Meslek Yüksekokullarina, ÖSYM’nin belirledigi kriterler çerçevesinde sinavla kontenjan dahilinde kayit yaptirabilirler. Kontenjanin sinavla geçis yoluyla tamamlananmamasi durumunda YGS sinav sonuçlarina göre programa ek yerlestirme yine ÖSYM tarafindan gerçeklestirilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Önlisans derecesine sahip mezunlar, Dikey Geçis Sinaviyla, Moda Giyim Tasarimi, Moda Tasarimi, Moda ve Tekstil Tasarimi, Tekstil Mühendisligi ve Tekstil ve Moda Tasarimi lisans programlarina dikey geçis yapilabilir.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan derslerden 30 AKTS’si seçmeli derslerden olan toplam 120 AKTS kredi derslerin tümünü basari ile tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.00 agirlikli not ortalamasi elde eden ögrenciler önlisans derecesi almaya hak kazanirlar.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu programdan mezun olanlar, konfeksiyon sektöründe mal/hizmet üreten firmalar ile ilgili kamu kurum ve kuruluslarinda istihdam edilirler. Ögrenciler, programin gerektirdigi ögretim faaliyetleri, istihdam olanaklari ve planlama konularinda çevredeki üniversiteler, sivil toplum örgütleri, Tekstil Konfeksiyon Bölümü ile ilgili isletmeler, meslek odalari ve meslek elemanlari ile is birligine yönlendirilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Ara sınav, ödev, uygulama, kısa sınav,final



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=402