FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Felsefe Din Bilimleri Anabilim Dalı başta İslam dini olmak üzere bütün dinleri bireysel ve toplumsal anlamda din-düşünce ilişkisi yönüyle bilimsel olarak araştırmayı konu edinir. Alanındaki bilgilere metotlu ve bilimsel yöntemlerle ulaşabilen, sahip olduğu bilgileri kritik edebilen, felsefi yöntemlerle değerlendirebilen, analitik düşünebilen, günümüze aktarabilen, donanımlı, aydın, geniş görüşlü uzmanlar yetiştirmeyi amaçlar. Bu amaçla anabilim dalımızda öğrencilere Din Eğitimi, Din Felsefesi, Din Psikolojisi, Din Sosyolojisi, Dinler Tarihi, Felsefe Tarihi, İslam Felsefesi ve Mantık bilim dallarında teorik dersler verilir. Derslerini başarı ile tamamlayan öğrencilere belirtilen alanlardaki araştırma konularıyla ilgili tez konusu verilir ve tezini belirlenen sürede bitirenlere üç kişilik jüri karşısında savunma yaptırılır. Tez savunma sınavında başarılı olan öğrenciler tezli yüksek lisans diploması almaya hak kazanırlar.     


Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Nazım HASIRCI
Tarihçe
Felsefe ve Din Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 755160-104.01.04.6254-114 sayılı toplantı kararı ile 23.04.2013 Tarihinde kurulmuştur.
Kazanılan Derece
Yüksek lisans derecesi
Kabul Koşulları
Gaziantep Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen koşullar.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek lisans mezunları, istemeleri halinde başvuracakları Sosyal Bilimler Enstitüsünün kabul koşullarını sağlayarak Doktora yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tamamını başarı ile tamamlayan ve alanında yazdığı tezini tez savunma sınavında savunarak başarılı olan öğrencilere Felsefe ve Din Bilimleri alanında Yüksek Lisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Milli Eğitim Bakanlığında alanında öğretmen, Diyanet İşleri Başkanlığında müftü, vaiz vb. veya üniversitelerde araştırma görevlisi olarak görev yapabilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Bu programda ara sınav, ödev, araştırma, yıl sonu sınavı, seminer sunumu ve tez savunma sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri bulunmaktadır. Farklı değerlendirme yöntemleri arasında klasik, sınav, çoktan seçmeli sınav, araştırma ödevi, seminer sunumu yer alır. Dersin notu yukarıdaki unsurların değerlendirmesi sonucunda harf olarak verilir. Derslerinde başarılı olan öğrenciler hazırladıkları tezlerini üç jüri üyesi önünde savunarak başarılı olmak zorundadırlar.



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=3957