ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği
Özel Güvenlik ve Koruma programinin amaci; Türk ekonomisi ve güvenlik sektörüne ara eleman yetistirmek ve mesleki açidan uzmanlasmis elemanlar yetistirmektir. Belirtilen bu nitelikler çerçevesinde güvenlik problemleri için çözüm gelistirme becerisini kazandirmak.
Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Derya ÇEVİK TAŞDEMİR
Tarihçe
.
Kazanılan Derece
Özel Güvenlik Görevlisi
Kabul Koşulları
Lise diplomasina sahip adaylar, T.C. Yüksek Ögretim Kurulu, Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan yapilan merkezi sinavlarda veya Yüksek Ögretim Kurulu’nun kabul ettigi uluslararasi sinavlarda belirli basariyi gösteren adaylar, tercih ve basari sirasi göz önünde bulundurularak, yerlestirilir. Ögrenci olma hakki kazanan aday, üniversite tarafindan ilan edilen süre içerisinde belirlenen belgelerle kesin kaydini yaptirir. Belirlenen sürede kesin kaydini yaptirmayan aday kayit hakkini kaybeder.
Ayrica kayit için tam tesekküllü resmi bir hastaneden, bu meslegi yapmayi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadigini; erkek adaylarin 1.70 m’ den, kiz adaylarin 1.63 m’ den kisa olmadigini belgeleyen heyet raporu alinmasi ve adaylarin sabika kaydinin olmamasi gerekir.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olan ögrenciler, dikey geçis sinavina girerek Sosyal Hizmetler alaninda lisans egitimlerine devam edebilirler. Ayrica istedikleri takdirde sinava girmeden açikögretim fakültelerinin iktisat ve isletme bölümlerine devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Katalogda yer alan derslerin tamamından en az "DD" (koşullu geçiş) kriterini sağlaması, 2 yıl(4 dönem) sonunda toplam 120 AKTS den az olmamak üzere dersten başarılı olması, okul not ortalamasının da en az 2.00(4 lük sisteme göre) ve üzeri olması ayrıca zorunlu staj uygulamasından başarılı olması şartı ile okulumuz programından mezun olabilirler
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar; kamu kurum ve kuruluşlarının bünyesinde oluşturulan özel güvenlik birimlerinde, kişilerin silahlı koruması olarak, özel güvenlik şirketlerinde; bu şirketlerce verilecek güvenlik hizmet alanlarında (kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, bankalar, gar, havalimanı, terminal, tramvay gibi ulaşım sistemleri, toplantı, konser, spor karşılaşmaları, sahne gösterileri gibi etkinlikler ve fabrikalar) çalışabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar "GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ" ne uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=387