Organik Tarım - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Organik tarım, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümünün bir programıdır. Endüstriyel tarımın insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından ortaya çıkardığı olumsuz sonuçların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar içerir. Çevrenin, doğal kaynakların korunması ve bozulan ekolojik dengenin düzeltilmesinin yanında güvenilir bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimini sağlayacak ve bunları multidisipliner ve güncel gelişmeler ışığında organik tarım metoduna uygun olarak üretilmesi, işlenmesi, depolanması ile kontrolünü gerçekleştirecek bilgi ve becerilere sahip teknik personel yetiştirmek amaçlanmaktadır.  Programin temel amaci, organik tarim konusunda faaliyet gösteren tüm isletmelerin, kamu veya özel sektör kuruluslarinin organik tarimla ilgili kisimlarinin ihtiyacini karsilayacak veya kendi isini kurabilecek; analitik düsünme yetenegine sahip, problem çözen, girisimci organik tarim meslek elemanlari yetistirmektir.
Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Yağmur Nil DOĞAN
Tarihçe
Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu‘nda eğitime 2009-2010 Akademik yılında başlanmıştır. Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım programı alanında eğitim verecek İslahiye MYO’da 30 öğrenci ile akademik hayata başlamıştır. Arfalı Mahallesine Yavuz Coşkun Yerleşkesine yapılan 3508 m²'lik kapalı alanda hizmet etmektedir.
Kazanılan Derece
Programın tüm derslerini başarı ile tamamlayan öğrencilerimize Organik Tarım Önlisans derecesi verilecektir.
Kabul Koşulları
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen Lise veya dengi okul ve MYO mezunları, ÖSYM tarafından belirlenen şartları sağlamış olmak zorundadır.
Üst Kademeye Geçiş
ÖSYM tarafından ilan edilen DGS kılavuzunda yer alan lisans programlarına DGS sınavından yeterli puanı alarak geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Önlisans diploması verilebilmesi için; öğrencinin kayıtlı olduğu bölümün önlisans programını, programda belirtilen tüm ders ve stajların her birinden en az (DD) ve/veya (S) notu alarak tamamlamış olması ve genel not ortalamasının 2.00 veya üstünde bulunması gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu programdan mezun olan öğrenciler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı birimlerde, Tarımsal pazarlama yapan şirketlerde veya kişisel işletmelerde istihdam edilebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
‘Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ uygulanmaktadır.



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=386