MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Programin amaci; isletmelerin muhasebe bölümleri ile kamu kurum ve kuruluslarinin muhasebe servisinde sorumluluk üstlenebilecek nitelikli insan gücü yetistirmektir.
Mezun ögrencilerin Isletmelerde Muhasebe fonksiyonlarini kavrayip, muhasebe islemlerinin saglikli ve güvenilir bir sekilde isleyisini saglamasi, is hayati içinde yer alan muhasebe ve vergi uygulamalarini, gereksinimlerini ve yeniliklerini kavrayabilmesi, girisimci ve analitik düsünme yetenegine sahip meslek elemanlari olarak is hayatinda yer almalari programin beklenen faydasidir.

Tarihçe
Gaziantep Üniversitesine bağlı olarak 24.12.2002 tarihli Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu Kararı ile kurulmuş olan Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde 2009 yılına kadar Bilgisayar Teknolojileri, Muhasebe ve Vergi, Yönetim ve Organizasyon Bölümleri açılmıştır. 2009 yılında Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, 2010 yılında ise Ulaştırma Hizmetleri Bölümü kurulmuştur.
Kazanılan Derece
önlisans
Kabul Koşulları
Ögrenciler, meslek liselerinden dogrudan ve Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi tarafindan yapilan Merkezi Yerlestirme Sinavi sonucuna göre kayit hakki kazanmaktadirlar. Halihazirda yurtiçi veya yurt disinda esdeger programda bulunan bir ögrenci yatay geçis için basvuru yapabilir.
Üst Kademeye Geçiş
Bölüm mezunlari dikey geçis sinavinda basarili olduklari takdirde Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültelerinin Isletme, Maliye ve Iktisat bölümlerine, ilgili fakültelerin Muhasebe-Finansman Ögretmenligi bölümlerine; sinavsiz olarak da Anadolu Üniversitesi Açik Ögretim Fakültesine dikey geçis yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mesleki oryantasyon dersini (16 hafta) almis olmakla birlikte dört yariyil toplaminda katologda belirtilen tüm derslerin yönetmelikte belirtilen basari sartini saglamis olarak tamamlanmasi ve en az 2.00 diploma notu elde edilmesi gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Program mezunları Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir ile Yeminli Mali müşavir bürolarında yardımcı eleman olarak, banka, sigorta şirketleri ile turizm, inşaat ve endüstri işletmelerinde, muhasebe elemanı olarak çalışmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için 1 vize ve 1 final yapılmaktadır. Öğretim elemanı gerektiğinde ek sınav da uygulayabilir. Derslerin değerlendirilmesinde harf notu kullanılmaktadır. CC geçme notudur.



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=381