İŞLETME YÖNETİMİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
İşletme programının amacı, işletmelerin ihtiyacı olan, küresel dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceri ile donatılmış, nitelikli insan gücü gereksinimini karşılayacak ara eleman yetiştirmektir. Ayrıca, kaynakların nasıl planlandığını, örgütlendiğini, yönetildiğini ve denetimin nasıl gerçekleştirildiğini, kısaca tüm yönetsel fonksiyonların nasıl yürütüldüğünü kavramış, nitelikli girişimciler ve meslek elemanlarını birçok sektöre kazandırmaktır. Programımıza gelen adaylar İşletmelerde yönetim kademelerinde görev alacak biçimde yetiştirilerek "İşletme Yönetimi Meslek Elemanı" olarak mezun olacaklardır. Programımızda, Meslek Elemanının sahip olması gereken, bilgi, beceri ve alışkanlıklarla donatılmasına özel önem verilmesi planlanmıştır. Bu anlamda teoriden uygulamaya, genelden branşlaşmaya doğru giden bir yol izlenecektir. Yüksekokulumuzun İşletme programında öğrenciyi öne çıkaran bir yaklaşım benimsenmiştir. İş Bulma Olanakları: Mezunlar için çalışma alanı çok geniş olmakla beraber ağırlıklı olarak yönetim, üretim, pazarlama, muhasebe, araştırma, geliştirme ve halkla ilişkilerde görev yapabilirler. Kamu ve özel sektör işletmeleri. Üretim, Pazarlama, Finans, Ar-Ge vb. gibi işletme birimleri. Programdan mezun olan öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Sağlık Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Havacılık Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım programlarına dikey geçiş yapma olanağına sahiptirler.
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Sadettin Paksoy
Tarihçe
Kazanılan Derece
Adaylar İşletmelerde yönetim kademelerinde görev alacak biçimde yetiştirilerek "İşletme Yönetimi Meslek Elemanı" olarak mezun olacaklardır.
Kabul Koşulları
Lise ve dengi okullardan mezun olmak ve ÖSYM tarafından belirlenen şartları sağlamak zorundadır.
Üst Kademeye Geçiş
Programdan mezun olan öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Sağlık Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Havacılık Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım programlarına dikey geçiş yapma olanağına sahiptirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tamamını başarı ile tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere İşletme Yönetimi alanında önlisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar için çalışma alanı çok geniş olmakla beraber ağırlıklı olarak yönetim, üretim, pazarlama, muhasebe, araştırma, geliştirme ve halkla ilişkilerde görev yapabilirler. Kamu ve özel sektör işletmeleri, Üretim, Pazarlama, Finans, Ar-Ge vb. gibi işletme birimlerinde görev yapabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme yer alabilir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir.



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=379