Gıda Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Betül BAY YILMAZ
Tarihçe
Okulumuz, hayırsever sanayicimiz merhum Naci Topçuoğlu tarafından Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde yaptırılmış olup, 26.09.2003 tarihinde kurulmuş olup, 2007 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. 2009–2010 eğitim-öğretim yılında ise Gıda Teknolojisi Programı açılmıştır.
Kazanılan Derece
Gıda Teknikeri
Kabul Koşulları
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Ayrıca Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olup sınavsız geçiş hakkına sahip olan öğrenciler de programımızı tercih edebilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar Dikey Geçiş Sınavından geçerli not almaları ve YÖK’ün çerçeve yönetmeliği-Fakülte/Yüksekokulların belirlemiş olduğu kontenjanlar dâhilinde; Gıda Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik, Kimya, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Teknolojisi ve Tarımsal Biyoteknoloji gibi lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler. Ayrıca mezun öğrencilerimiz Açık Öğretim Fakültesinin ilgili bölümlerine 3.sınıftan devam ederek 4 yıllık fakülte muzunu olabilmektedir.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve İşyeri Eğitimi 1 ile işyeri Eğitimi 2 derslerini başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu program mezunları gıda fabrikalarının, üretim, dağıtım, satış, pazarlama, satın alma ve kalite kontrol departmanlarında; Gıda sanayisinin çeşitli sektörlerinde ve hemen her kademesinde; Süpermarketlerin gıda üretim ve gıda kontrol bölümlerinde; Gıda güvenliği denetçisi olarak çeşitli firmalarda; Gıda kalite kontrol sorumlusu olarak yemekhanelerde, pastahanelerde ve benzeri gıda üreten şirketlerde; Gıda malzemesi ambalajlayan şirketlerde; Tarım ve Köy İşleri ile Sağlık Bakanlıklarında; Büyük firmaların yemek ile ilgilenen bölümlerinde; Okul, kolej, üniversite, hastane, devlet dairesi gibi günlük yemek hazırlayan, alan ve satan yerlerde istihdam edilebilme olanakları vardır.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için bir ara sınav ve bir final sınavı yapılmaktadır. Ara sınavın %40'ı, finalin ise %60'ı alınarak not geçme sistemine göre değerlendirilmektedir.



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=352