KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi EA1
Program İçeriği

Sürekli gelişen kuyum sektöründeki yeni yöntem, uygulama ve teknolojileri takip eden, edindiği becerileri ve ortaya koyduğu farklı kreasyonlarla öncü olabilen, profesyonel hayata hazır öğrenciler yetiştiren bir  program olmaktır.



Kuyumculuk ve Takı Tasarımı programının amacı, kuyumculuk sektörünün teknik eleman ihtiyacına cevap verebilecek, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli elemanlar yetiştirmektir.


Kuyumculuk ve Takı Tasarımı programından mezun olan öğrenciler, kuyumculuk sektöründe tasarım ve üretim ünitelerinde takı modellerinin tasarımı, döküm, tesviye, parlatma ve taş mıhlama aşamalarında görev alabilmekte; ya da kendi işyerini açabilmektedir


Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. REMZİ ÖZTEKİN
Tarihçe
Program 2004 - 2005 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır.
Kazanılan Derece
Kuyumculuk ve Taki Tasarim Teknikeri
Kabul Koşulları
ÖSYM sinav sonuçlarina göre programa yerlestirme yine ÖSYM tarafindan gerçeklestirilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Ön lisans derecesine sahip mezunlar, Dikey Geçis Sinaviyla, YÖK’ün belirledigi kriterlere göre lisans programlarina geçis yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Önlisans diplomasi verilebilmesi için; ögrencinin kayitli oldugu bölümün Önlisans programini, programda belirtilen tüm ders ve stajlarin her birinden en az (DD) ve/veya (S) notu alarak tamamlamis olmasi, Toplamda 120 AKTS’yi tamamlamis ve bunlardan 30 AKTS’nin seçmeli olmasi ve genel not ortalamasinin 2.00 veya üstünde bulunmasi gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu programdan mezun olanlar, Kuyumculuk sektöründe mal/hizmet üreten firmalar ile ilgili kamu kurum ve kuruluslarinda istihdam edilirler. Ögrenciler, programin gerektirdigi ögretim faaliyetleri, istihdam olanaklari ve planlama konularinda çevredeki üniversiteler, sivil toplum örgütleri, Kuyumculuk ve Taki Tasarimi Bölümü ile ilgili isletmeler, meslek odalari ve meslek elemanlari ile is birligine yönlendirilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Gaziantep Üniversitesi Senatosunun aldığı kararlar doğrultusunda 1 Vize ve 1 final sınavı yapılmaktadır. VİZE sınavının ortalamaya etkisi %40, Final sınavının ortalamaya Etkisi %60 olarak uygulanmaktadır.



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=340