İŞLETME YÖNETİMİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi EA1
Program İçeriği

İşletme Bölüm amacı, çeşitli ölçeklerde faaliyet gösteren yerel, bölgesel, ulusal ve uluslar arası işletmelerin ihtiyaç duydukları bilgi, beceri ve eğitim donanımına sahip, "Nitelikli Aranan İnsan Gücü "nü yetiştirmektir. Ayrıca, kaynakların nasıl planlandığını, örgütlendiğini, yönetildiğini ve denetimin nasıl gerçekleştirildiğini, kısaca tüm yönetsel fonksiyonların nasıl yürütüldüğünü kavramış nitelikli girişimciler ve meslek elemanlarını yetiştirmek ve öğrencilere organizasyon, yönetim ve değerlendirme yeteneği kazandırarak geleceğin yöneticilerini yetiştirmektir. Geniş bir ders yelpazesi sayesinde öğrencilere sosyal konulara analitik bakış açısı kazandırılarak kit kaynakların en verimli şekilde kullanılmasının yolları öğretilmekte ve firmaların -dolayısıyla ülke ekonomisinin- etkili yönetilmesine katkı sağlanmaktadır.

 

Bölüm Başkanı
Öğr.Gör.Dr. Saliha EMRE DEVECİ
Tarihçe
İşletme Yönetimi Programı 1980 yılında kurulmuştur. 1981 yılında öğrenci alımına başlanmıştır. 2000 yılında ikinci öğretim programı açılmış olup 2001 yılında da ikinci öğretim programına öğrenci alımına başlanmıştır.
Kazanılan Derece
120 AKTS kredilik program basarili bir sekilde tamamlanip, program yeterlilikleri saglandiginda Isletme Yönetimi Ön Lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Adaylarin Lise ve dengi okul diplomasina sahip olmasi ve YÖK’ün ilgili mevzuati dogrultusunda ÖSYM tarafindan belirlenen sartlari yerine getirmesi (TYT yada AYT) gerekir.
Üst Kademeye Geçiş
Ön Lisans egitimini basari ile tamamlayan adaylar Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi tarafindan gerçeklestirilen Dikey Geçis sinavindan yeterli puani almalari kosuluyla ilgili alanlarda lisans programlarina basvurabilirler
Mezuniyet Koşulları
Programi basariyla tamamlamak için mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karsiligi) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 agirlikli not ortalamasi elde etmek, zorunlu staji basariyla tamamlamak gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Isletme Yönetimi Programindan mezun olan ögrenciler, sanayi, ticaret ve hizmet isletmelerinde yönetim, muhasebe, finansman, insan kaynaklari, üretim,halkla iliskiler pazarlama gibi birimlerde istihdam edilebilirler. Ayrica kamu ve özel sektör bankalarinda, yatirim ve finans kurumlarinda, serbest muhasebeci mali müsavir ve yeminli mali müsavirlik bürolarinda is bulma olanagina sahiptirler.Ayrica donanimli birer Girisimci olarak da kendi isletmelerini kurabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Bir ara sınav, bir yıl sonu sınavı ve bir de bütünleme sınavı uygulamaktadır. Sınavlar yazılı olup ara sınavın ağırlıklı puan yüzdesi 40, yıl sonu sınavının ağırlıklı puan yüzdesi 60'dır.



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=338