GIDA TEKNOLOJİSİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY1
Program İçeriği

Gıda Teknolojisi Programı, gıda sanayiinde hammaddelerin tesise kabulünden itibaren başlayıp tüketiciye kadar uzanan süreç içerisinde, gıdaların üretim, ambalajlama ve depolama aşamalarında görev alabilecek, ürün tasarımı, üretimi ve kalite kontrolünü sağlayabilecek, teknolojik gelişmeleri takip edebilen, gıda sanayiinin her dalında görev üstlenebilecek nitelikli gıda teknikerleri yetiştirmek amacıyla eğitim veren bir programdır.

Bu programın kontenjanı 50 öğrencidir. Öğrencilerimiz gıda teknoloji ve biliminin gerekliliğinin farkında olacak şekilde eğitilmektedirler. Mezun öğrenciler, hem laboratuar hem de üretimde çalışabilirler. Ayrıca firmalarda sorumlu yönetici olarak da çalışabilirler.



Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Gülten Şekeroğlu
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Ayşe Sevgili
Program Başkanı
Öğr.Gör. Şebnem Yakar
Tarihçe
Gıda İşleme Bölümü, 2009 yılında Gıda Teknolojisi Programı ve Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı olmak üzere iki programla kurulmuştur. 2008–2010 yılları arasında gerçekleştirilen İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Yaygınlaştırılması (İKMEP) Projesi, programların gelişimine önemli katkı sağlamıştır. Bu projeyle oldukça donanımlı laboratuarlara sahip olunmuştur. Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı, Türkiye'de ilk kez, Atatürk Üniversitesi ile beraber, Gaziantep Üniversitesi'nde açılmıştır.
Kazanılan Derece
Gida Teknikeri
Kabul Koşulları
TYT (Temel Yeterlilik Testi) Puanı ile ÖSYM tarafından kontenjan dahilinde merkezi yerleştirme gerçekleştirilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Önlisans derecesine sahip mezunlar, Dikey Geçis Sinaviyla, YÖK’ün belirledigi kriterlere göre Gida Mühendisligi, Beslenme ve Diyetetik gibi lisans programlarina geçis yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Önlisans diplomasi verilebilmesi için; ögrencinin kayitli oldugu bölümün önlisans programini, programda belirtilen tüm ders ve stajlarin her birinden en az (DD) ve/veya (S) notu alarak tamamlamis olmasi, Toplamda 120 AKTS’yi tamamlamis ve bunlardan 30 AKTS’nin seçmeli olmasi ve genel not ortalamasinin 2.00 veya üstünde bulunmasi gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu programdan mezun olanlar, Gida sektöründe mal/hizmet üreten firmalar ile ilgili kamu kurum ve kuruluslarinda istihdam edilirler. Ögrenciler, programin gerektirdigi ögretim faaliyetleri, istihdam olanaklari ve planlama konularinda çevredeki üniversiteler, sivil toplum örgütleri, Gida Isleme Bölümü ile ilgili isletmeler, meslek odalari ve meslek elemanlari ile is birligine yönlendirilir
Ölçme ve Değerlendirme
1 Ara Sınav
1 Final Sınavı



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=333