ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY1
Program İçeriği
Programin amaci, kamu ve özel sektör isletmelerine elektronik ve haberlesme alaninda meslek elemani yetistirmektir. Ögrencilere ögrenim süreleri boyunca temel elektronik ve haberlesme alanlarinda bilgi ve becerinin yani sira bu konulardaki gelisen teknolojiyi kullanma bilgi ve becerisi de kazandirilmaktadir.
Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Akif ÖZÇOBAN
Tarihçe
Elektronik Haberleşme Programı 2009 yılında açılmış ve eğitim-öğretime başlanmıştır.
Kazanılan Derece
Elektronik-Haberlesme Teknolojisi Teknikeri
Kabul Koşulları
Endüstri Meslek Liselerinden Meslek Yüksekokullarina sinavsiz geçis uygulamasi ile, programa kayit yaptirmak isteyen Endüstri Meslek Lisesi mezunlari ÖSYM’nin belirledigi kriterler çerçevesinde sinavsiz geçisten yararlanarak kontenjan dahilinde kayit yaptirabilirler. Kontenjanin sinavsiz geçis yoluyla tamamlanan-mamasi durumunda YGS sinav sonuçlarina göre programa yerlestirme yine ÖSYM tarafindan gerçeklestirilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Önlisans derecesine sahip mezunlar, Dikey Geçis Sinaviyla, YÖK’ün belirledigi kriterlere göre lisans programlarina geçis yapabilirler.
Elektronik Haberlesme Programindan mezun olan ögrenciler Elektronik Ögretmenligi, Elektronik ve Bilgisayar Ögretmenligi, Elektronik ve Haberlesme Mühendisligi, Elektronik ve Haberlesme Ögretmenligi, Endüstriyel Teknoloji Ögretmenligi, Enerji Ögretmenligi, Fizik, Havacilik Elektrik ve Elektronigi, Kontrol Ögretmenligi, Meteoroloji Mühendisligi, Telekomünikasyon Mühendisligi, Telekomünikasyon Ögretmenligi, Uçak Elektrik-Elektronik, Uzay Mühendisligi, Bilgisayar ve Kontrol Ögretmenligi,Elektrik Mühendisligi, Elektrik Ögretmenligi, Elektrik ve Elektronik Mühendisligi, Elektronik Mühendisligi lisans programlarina dikey geçis imkânina sahiptirler.
Mezuniyet Koşulları
Önlisans diplomasi verilebilmesi için; ögrencinin kayitli oldugu bölümün önlisans programini, programda belirtilen tüm ders ve stajlarin her birinden en az (DD) ve/veya (S) notu alarak tamamlamis olmasi, Toplamda 120 AKTS’yi tamamlamis ve bunlardan 30 AKTS’nin seçmeli olmasi ve genel not ortalamasinin 2.00 veya üstünde bulunmasi gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Elektronik ve Haberlesme sektöründe mal/hizmet üreten firmalar ile ilgili kamu kurum ve kuruluslarinda istihdam edilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Ara Sınav
Yarıyıl sonu sınavı



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=328