BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (İ.Ö) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY1
Program İçeriği
Küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet komsuları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içerisinde bulunan bilişim sektöründe, teknolojik gelişmeleri takip edebilen, hayat boyu öğrenme perspektifinde her zaman güncel bilgiyi araştıran, çevresiyle iletişimi kuvvetli, üst yönetimden aldığı emir ve direktifleri alt kademe çalışanlara anlayacakları şekilde aktarabilen, mesleğinin gerektirdiği etik ilkelere uyan, yöneticilik vasfına sahip, sosyal, bilgili, girişimci bilgisayar teknikerleri yetiştirmek.
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. MEHMET EMİN ÖZCAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. BARIŞ YURTSEVEN
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. ERDAL BORAN
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. RECEP ÖZ
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. ZÜLFİKAR ASLAN
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. MEHMET ERSİN AKAY
Sekreter
Personel NESRİN GÖZEN
Program Başkanı
Öğr.Gör. MEHMET EMİN ÖZCAN
Tarihçe
Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite tüzel kişiliğini kazanmış olan, Gaziantep'te bulunan bir devlet üniversitesidir.
Kazanılan Derece
Bilgisayar Teknikeri
Kabul Koşulları
Üniversite giriş sistemi YKS (Yüksek öğretim Kurumları Sınavı) ile ÖSYM tarafından kontenjan dahilinde merkezi yerleştirme gerçekleştirilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Önlisans derecesine sahip mezunlar, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile, YÖK’ün belirlediği kriterlere göre lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Önlisans diplomasi verilebilmesi için; ögrencinin kayitli oldugu bölümün önlisans programini, programda belirtilen tüm ders ve stajlarin her birinden en az (DD) ve/veya (S) notu alarak tamamlamis olmasi, Toplamda 120 AKTS’yi tamamlamis ve bunlardan 30 AKTS’nin seçmeli olmasi ve genel not ortalamasinin 2.00 veya üstünde bulunmasi gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu programdan mezun olanlar, Bilgisayar Donanım ve Yazılım sektöründe mal/hizmet üreten firmalar ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler. Öğrenciler, programın gerektirdiği öğretim faaliyetleri, istihdam olanakları ve planlama konularında çevredeki üniversiteler, sivil toplum örgütleri, Bilgisayar Yazılım ve Donanım Bölümü ile ilgili isletmeler, meslek odaları ve meslek elemanları ile iş birliğine yönlendirilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders döneminde, ara sınav ve dönem sonu sınavı olmak üzere, iki sınav yapılır. Ara sınav; yazılı sınav, ödev, proje veya laboratuvar deneylerinin belli oranda değerlendirilmesiyle elde edilen yarıyıl içi çalışmalarını kapsar. Ders dönemi bitiminde öğrenci dönem sonu sınavına girer. Sınav notları 100 puan üzerinden hesaplanır. Öğrencinin bir dersten aldığı not; ara sınav notunun %40’ ve dönem sonu sınav notunun %60’ının toplamı ile elde edilir. Bir dersten başarılı olmak için 100 üzerinden 50 ve üzeri puan almak gerekir. Dönem sonu sınavından 100 üzerinden 50 puan almak gerekir. Dönem sonu sınavından başarısız olan veya ortalaması geçer not almayan öğrenci bütünleme sınavına girebilir. Bütünleme sınavı dönem sonu sınavının eşdeğeridir.



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=324