LOJİSTİK - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Lojistik programı, lojistik firmalarının ilgili departmanlarında, çeşitli sanayi kuruluşlarının satın alma, pazarlama, lojistik ve dış ticaret departmanlarında, liman İşletmelerinin ve turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların ilgili departmanlarında ara eleman, yönetici yardımcısı veya orta kademe yönetici yetiştirerek sektörün nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamayı amaçlamaktadır. Mezunlar, lojistik ve kargo firmalarının ilgili departmanlarında, ulusal ve uluslararası işletmelerin satın alma, pazarlama, lojistik ve dış ticaret departmanlarında, liman İşletmelerinin ilgili departmanlarında, çeşitli ölçekteki turizm firmalarında ara eleman, yönetici yardımcısı veya orta kademe yönetici olarak çalışma imkânı bulmaktadırlar. Ayrıca kamu personeli olarak Ekonomi Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı birimlerde görev alabilirler. Programdan mezun olan öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Havacılık Yönetimi, Lojistik Yönetimi, İşletme, İşletme Yönetimi,Lojistik, Lojistik Yönetimi,Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Ulaştırma ve Lojistik,Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi lisans programlarına dikey geçiş yapma olanağına sahiptirler.
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Sadettin Paksoy
Tarihçe
Lojistik programı 2010 tarihinde kurulmuş, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 45 öğrenciyle eğitim faaliyetine başlamıştır.
Kazanılan Derece
Programi basariyla tamamlayan ögrencilere alaninda Önlisans Derecesi verilir.
Kabul Koşulları
Ögrenciler, meslek liselerinden dogrudan ve Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi tarafindan yapilan Merkezi Yerlestirme Sinavi sonucuna göre kayit hakki kazanmaktadirlar. Halihazirda yurt içi veya yurt disinda esdeger programda bulunan bir ögrenci yatay geçis için basvuru yapabilir.
Üst Kademeye Geçiş
Ön Lisans egitimini basari ile tamamlayan adaylar Dikey Geçis sinavindan geçerli not almalari kosuluyla lisans programlarinda ögrenim görebilirler. Bu programlar; Havacilik Isletmeciligi,Isletme, Sivil Hava Ulastirma Isletmeciligi, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Ulastirma ve Lojistik, Uluslararasi Finans, Uluslararasi Finans ve Bankacilik, Uluslararasi Lojistik, Uluslararasi Lojistik ve Tasimacilik, Uluslararasi Lojistik Yönetimi, Uluslararasi Ticaret, Uluslararasi Ticaret ve Lojistik, Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Yönetim.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tamamını başarı ile tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere İşletme Yönetimi alanında önlisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu bölümden mezun olan ögrenciler, lojistik sektörünün öncü kuruluslari olan nakliye firmalarinda, gümrük isletmelerinde ve gümrük acentelerinde, uluslararasi firmalarin ithalat ve ihracat departmanlarinda, dis ticaret araci kuruluslarinda, lojistik ve kargo firmalarinin ilgili departmanlarinda, ulusal ve uluslararasi isletmelerin satin alma, pazarlama, lojistik ve dis ticaret departmanlarinda, liman isletmelerinin ilgili departmanlarinda, çesitli ölçekteki turizm firmalarinda ara eleman, yönetici yardimcisi veya orta kademe yönetici olarak çalisma imkani bulmaktadirlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme yer alabilir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir.



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=2259