Kuruyemiş Üretimi ve Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Tarihçe
Okulumuz, hayırsever sanayicimiz merhum Naci Topçuoğlu tarafından Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde yaptırılmış olup, 26.09.2003 tarihinde kurulmuş olup, 2007 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. 2009–2010 eğitim-öğretim yılında ise Gıda Teknolojisi Programı açılmıştır.
Kazanılan Derece
Tekniker
Kabul Koşulları
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Ayrıca Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olup sınavsız geçiş hakkına sahip olan öğrenciler de programımızı tercih edebilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar Dikey Geçiş Sınavından geçerli not almaları ve YÖK’ün çerçeve yönetmeliği-Fakülte/Yüksekokulların belirlemiş olduğu kontenjanlar dâhilinde; uygun olan lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler. Ayrıca mezun öğrencilerimiz Açık Öğretim Fakültesinin ilgili bölümlerine 3.sınıftan devam ederek 4 yıllık fakülte muzunu olabilmektedir.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (en az 120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve İşyeri Eğitimi 1 ile işyeri Eğitimi 2 derslerini başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu program mezunları kuruyemiş fabrikalarının, üretim, dağıtım, satış, pazarlama, satın alma ve kontrol departmanlarında; Süpermarketlerin kuruyemiş üretim ve kontrol bölümlerinde; Gıda güvenliği denetçisi olarak çeşitli firmalarda; Gıda kalite kontrol sorumlusu olarak yemekhanelerde, pastahanelerde ve benzeri gıda üreten şirketlerde; Tarım ve Köy İşleri ile Sağlık Bakanlıklarında istihdam edilebilme olanakları vardır.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için bir ara sınav ve bir final sınavı yapılmaktadır. Ara sınavın %40'ı, finalin ise %60'ı alınarak not geçme sistemine göre değerlendirilmektedir.



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1757