BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Küresel düzeyde hizla degisen pazar ve rekabet kosullari nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelisim içerisinde bulunan Biyomedikal sektöründe, teknolojik gelismeleri takip edebilen, hayat boyu ögrenme perspektifinde her zaman güncel bilgiyi arastiran, çevresiyle iletisimi kuvvetli, üst yönetimden aldigi emir ve direktifleri alt kademe çalisanlara anlayacaklari sekilde aktarabilen, mesleginin gerektirdigi etik ilkelere uyan, yöneticilik vasfina sahip, sosyal, bilgili, girisimci biyomedikal teknikerleri yetistirmek.
Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Akif ÖZÇOBAN
Tarihçe
1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Gaziantep Meslek Yüksekokulu olarak kurulan yüksekokulumuz, 1981 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne ve 1987 yılında Gaziantep Üniversitesi’ne bağlanmıştır. 2013 Eylül’ünden itibaren ikiye ayrılarak, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Yüksekokulumuz, 11 bölümde 19 programla örgün öğrenimde, 8 programla da ikinci öğrenimde olarak eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürmektedir.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, ülke ve dünya gerçeklerine göre eğitim-öğretim kapsamında öğrenci yetiştirmeyi kendine hedef edinmiştir. Sanayi ve endüstri ile yakın işbirliği olmadan yetişecek elemanların, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmayacağı düşüncesinden hareketle, sanayi ve endüstri ile her türlü işbirliğine gidilerek yüksek kalitede teknikerler yetiştirilmesi yönünde çalışılmaktadır.
Kazanılan Derece
Biyomedikal Cihaz Teknikeri.
Kabul Koşulları
Endüstri Meslek Liselerinden Meslek Yüksekokullarina sinavsiz geçis uygulamasi ile, programa kayit yaptirmak isteyen Endüstri Meslek Lisesi mezunlari ÖSYM’nin belirledigi kriterler çerçevesinde sinavsiz geçisten yararlanarak kontenjan dahilinde kayit yaptirabilirler. Kontenjanin sinavsiz geçis yoluyla tamamlanamamasi durumunda YGS sinav sonuçlarina göre programa yerlestirme yine ÖSYM tarafindan gerçeklestirilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Programi basari ile bitirenler ÖSYM tarafindan yapilan Dikey Geçis sinavinda basarili olduklari takdirde asagidaki lisans programlarina dikey geçis yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Önlisans diplomasi verilebilmesi için; ögrencinin kayitli oldugu bölümün önlisans programini, programda belirtilen tüm ders ve stajlarin her birinden en az (DD) ve/veya (S) notu alarak tamamlamis olmasi, Toplamda 120 AKTS’yi tamamlamis ve bunlardan 30 AKTS’nin seçmeli olmasi ve genel not ortalamasinin 2.00 veya üstünde bulunmasi gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Programdan mezun olacak ögrenciler, 2 yillik ögrenimleri boyunca aldiklari (Bilgi ve Iletisim Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Ölçme, Devre Analizi, Mikrodenetleyiciler, Anatomi ve Fizyoloji, Biyomedikal cihazlar ile ilgili dersler vd.) derslerde biyomedikal cihazlarin çok degisik ortamlarda kullanimi, montaji, kalibrasyon ayarlari ve arizalari ilgili bilgi ve becerilerle donatilacaklardir. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi ön lisans programindan mezun olan ögrenciler, “Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Teknikeri” unvani alabileceklerdir. Program mezunlari kendi girisimlerini yapabilecekleri gibi; kamu ve özel sektör kuruluslarinin biyomedikal cihaz teknik servislerinde, kalibrasyon birimlerinde, hastanelerin kendi biyomedikal cihaz servislerinde ve kalibrasyon birimlerinde ihtiyaç duyulan bilisim personeli açigini doldurabileceklerdir.
Ölçme ve Değerlendirme
Ara sınav

Yarıyıl sonu sınavı



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=149