AMELİYATHANE HİZMETLERİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Ameliyat teknolojilerinin, tekniklerinin gelişmesi hasta güvenliği ve hasta haklarının ön plana çıkması ameliyathane hizmetleri programı açılmasını zorunlu hale getirmiştir. Cerrahi alanda ihtiyaç duyulan ara eleman sıkıntısının böylece ortadan kaldırılması düşünülmüştür. Ameliyat kalitelerinin arttırılması ve daha bilinçli hareket eden yardımcı cerrahi elemanlar yetiştirilmesi ön görülmüştür. Sağlık alanında öncü kurumumuzda gelişen ameliyathane tekniklerini takip eden, iletişim becerileri yüksek, etik değerlere saygılı, ekip çalışmasına yatkın, problem çözebilen. Çabuk kavrayabilen, ortamdan etkilenmeyen yardımcı cerrahi eleman yetiştirilmesi amaçlanmıştır.
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. ABDULLAH TUNCAY DEMİRYÜREK
Program Başkanı
Öğr.Gör. Nazan GÜLER
Tarihçe
Kazanılan Derece
Sağlık Teknikeri, Ameliyathane Teknikeri
Kabul Koşulları
Programa kabul edilmek için lise mezunu olmak gereklidir.

Üniversite sınavından (üniversite öğrenci seçme ve yerleştirme sınavından) yeterli puan almış olmak gerekir. Programa YGS 3 puan türü ile öğrenci alınmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksekögretim Kurulu Baskanligi tarafindan ilgili mevzuat düzenlenmektedir. Saglik Bakanligi’nin üst ögrenim olarak saydigi bölüm ve programlara DGS-Dikey Geçis Sinavi ile geçebilmektelerdir.
Mezuniyet Koşulları
120 AKTS kredisi ders alan, tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasını sağlayan, 30 iş günü yaz stajı veya MUP118 Mesleki Uygulama Projesini basari ile tamamlayan öğrenciler ön lisans derecesi almaya hak kazanırlar.
Mezun İstihdam Olanakları
Programı bitiren öğrencilere ön lisans diploması ve “Sağlık Teknikeri (Ameliyathane Hizmetleri)” unvanı verilir. Bu bölümden mezun olanlar bireysel çalışma imkânına sahip olmayıp özel ve kamu hastanelerinin ameliyathane birimlerin de çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her dönem için bir vize ve bir final yaparak teorik derslerin öğrenilip öğrenilmediği ölçülür. Sınav sorularının çeşitleri dersi veren öğretim elemanına bağlıdır. Uygulamalı derslerin sınavları sözlü ve pratik sınavlarla ölçülmektedir.

For theoric lectures, it is measured via one midterm and one final exam, while internships are measured oral and practise exams.



https://obs.gantep.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=10861